SPECHTENBORGH TILBURG

In beheer sinds 2013
22 loft woningen

Vóór de oorlog was het Groeseind een buurt, waar de mensen veel op straat leefden. Daar gebeurde het. Achter de Hoefstraat en de Ringbaan was aanvankelijk nog veel open veld en het Groeseind is pas na de oorlog helemaal volgebouwd.

In de dertiger jaren werd de parochie Groeseind gesticht en opende de lagere school ´den Spechtenborgh´ de deuren. De parochie Groeseind was het levenswerk van pastoor Smits. Die reed heel lang geleden in een oud fordje rond om links en rechts geld los te peuteren voor zijn – nu al lang weer gesloopte – kerk en voor zijn patronaat.

Het gebouw heeft door de jaren heen dienst gedaan als R.K. meisjesschool, kleuterschool, kinderopvang en heeft in samenhang daarmee diverse verbouwingen ondergaan.

In 2012 heeft Claver Real Estate het gebouw gekocht en geheel getransformeerd naar 22 unieke loft woningen voor een- of tweepersoons huishoudens. Spechtenborgh biedt alles wat een loft nodig heeft. Denk aan hoge verdiepingen en ramen, zicht op de constructie en veel open ruimten.

© 2016 Claver Real Estate BV | Realisatie door buro Wild